SEDAVI, CIUTAT REFUGI

        

 

          L’escalada de conflictes en el territoris del nord d’Àfrica i Orient Pròxim, ha dut el nombre de refugiats a quotes mai vistes. L’Agència de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) estima, que aquests conflictes han provocat una xifra de 59 milions de refugiats i desplaçats interns, més de la meitat dels quals són menors d’edat, tristament superem les dades de la Segona Guerra Mundial.

 

          En els últims anys s’ha precipitat dramàticament la situació, i aquestes persones han tingut que emprendre el viatge més dur i perillós de la seua vida. El viatge a Europa es rebel·la com una travessia homèrica, que ens desperta i ens empeny a donar una ajuda que, malgrat la tardança; afrontem amb responsabilitat i il·lusió.

 

          Ha sigut aquest estiu un dels més deshumanitzats que recordem. Les imatges i notícies amb les quals convivim, ens fan dir “prou!”. No podem continuar mirant cap a un altre costat davant de milers d’éssers humans que solament demanen una cosa, viure. No es tracta d’un debat econòmic, ni de quotes ni cupons, la vida no es negocia. I es per tot açò, que exigim a les institucions europees i estatals, que són les que tenen les competències en matèria d’immigració, que tanquen el debat per poder abordar de forma real allò que està passant.

 

          Al mateix temps, exigim i assumim la nostra obligació de treballar a nivell local per donar solucions a aquest problema. Per això declarem Sedaví ciutat-refugi, i es sumem a la xarxa de ciutats que acolliran a refugiats i refugiades que intenten arribar a Europa.

 

           Sedaví mai donarà l’esquena a aquestes persones. Respectarem els seus drets i els acollirem amb orgull.

 

           Si desitja col·laborar amb SEDAVÍ, CIUTAT REFUGI, òmpliga el següent formulari i envie-ho a l'adreça de correu electrònic ciutatrefugi@sedavi.es .

 

 

Formulari de cerca